петак, 4. март 2011.

Lek protiv bronhitisa

Dok su bile male moje cerke su imale problema sa  bronhitisom.
Bili smo cesti posetioci decje klinike.
Radila sam sve kako bi im olaksala tegobe sa disanjem.
Slusala savete lekara i prijateljica koje su takodje imale problema sa zdravljem svoje dece i koje su mi davale dobronamerne savete.
Ali na mene je ostavio veliki utisak narodni lek koji je moja mama jednog popodneva napravila i dala mojoj mladjoj cerki da popije.
Naime moja cerka je vec primala injekcije i tog dana je dobila adrenalin kako bi joj pomogao da lakse dise.Lekar je rekao da moramo doci i sutra kako bi on bio siguran da li je spazam popustio ili ce morati da ostane u bolnici da primi novu terapiju.
Bila sam skrhana od nemoci i tuge.Zato je moja mama brzo spremila ovaj narodni lek i dala te veceri jednu 
casicu mojoj cerki.
Sledeceg jutra dala joj je jos jednu dozu  i  jos jednu tog istog dana odprilike 4 sata posle prve jutarnje doze.
Tog dana je moje dete bolje uzimalo hranu,jer inace danima nije imala apetita.
Popodne smo otisli na kontrolu lekar je pregledao a ja sam strepela od njegove reakcije jer sam bila prestrasena da ce je ostaviti na bolnickom lecenju.
Medjutim on se osmehnuo i bio je zadovoljan njenim stanjem.Cak je rekao da nece ni injekcije morati da prima od sutra jer su se pluca neverovatnom brzinom ocistila.
Od tog dana ja sam recept za ovaj narodni lek davala svima koji su imali slican problem a najdraze mi je bilo kada sam napravila duplu dozu i odnela jednom starom coveku koji je godinama mucio muku sa astmom i gusenjima.
Bila sam presrecna kada je dekica rekao da lakse dise i da se dugo nije osecao tako.
Evo recept i vama zlu ne trebalo ali ako ipak zatreba mozete ga upotrebiti i osecati se bolje:
-Dve glavice neociscenog crnog luka
(Luk lepo oprati i skinuti samo onaj donji deo sa zilicama a ne ljustiti ga)
-Cetiri oraha cela 
(Orahe treba polomiti i staviti ih u posudu onako sa ljuspom)
-Cetiri kocke ratluka od ruze
(Ratluk treba iseci na sto sitnije kockice)
-Cetiri Negro bombone
(Bombone one crne ''odzacar grla'' ili ako ne mozete njih naci moze bilo koje sa eukaliptusom )
Sve ove sastojke stavite u serpu sa 1 litar vode i pustite da se kuva na tihoj vatri dok ne ispari i ostane samo polovina tecnosti.
Posle kuvanja treba procediti i sipati u flasicu i cuvati u frizideru.
Ovako napravljen napitak odrasli trebaju uzimati tri puta dnevno po pola kafene soljice a deca dva puta dnevno po malu rakijsku casicu.
To je od prilike mera koju su meni rekli da je delotvorna.
Ovaj narodni lek je cak i vrlo prijatnog ukusa tako da ga i deca popiju sa lakocom.
Preporucujem ga povremeno i pusacima kako bi procistili svoja pluca.
Nazdravlje vam bilo.
Vasa Ana


Crveni luk vas stiti od virusa




Kada je 1919. od gripa umrlo na milione ljudi, jedan doktor je posetio poljoprivrednike u jednom mestu kako bi utvrdio šta im pomaže u borbi protiv gripa.
Doktor je stigao u jedno poljoprivredno domaćinstvo gde su na njegovo iznenađenje, svi bili potpuno zdravi.
 Kada ih je upitao - po čemu se razlikuju od ostalih, jedna žena je odgovorila – držali smo neoljušteni crveni luk u tanjiru u svakoj sobi.
Nije mogao verovati ! 
Upitao je - da li možda ima jedan crveni luk koji je koristila, kako bi napravio mikroskopsku analizu.
 Žena mu je dala jedan. 
Lekar je otkrio virus gripa u crvenom luku !
 Bilo je očigledno da crveni luk absorbuje bakterije i zahvaljujući tome ljudi su ostali zdravi.
Ako imate bolesnika u kuci, dve glavice crvenog luka treba izrezati, izbosti ga viljuskom na jednom kraju i ostaviti na tacni pored bolesnika čitavu noć. Sutradan ce  delovi crvenog luka pocrneti.Sto znaci da je upio vecinu virusa i bakterija iz vazduha u sobi bolesnika.
Pouka ove priče je: kupite nekoliko glavica crvenog luka, stavite ih neoljuštene u tacnu na određenom mestu u sobi. 
Meni je zvucalo neverovatno ali resila sam da to isprobam u svojoj kuci posle operacije na srcu koju je moj suprug imao oktobra prosle godine.
Njemu su doktori savetovali manji kontakt sa ljudima dok traje period oporavka ali prosto je bilo neizvodljivo zabraniti ljudima da mu dodju u posetu.
Svi su sa cudjenjem zagledali dve glavice crvenog luga i tri glavice belog poredjanih na tacni kao ikebana i ostavljenih pored mesta gde su obicno sedeli gosti koji su dolazili u posetu.
Ali ja sam strpljivo objasnjavala svima da je to  ostavljeno tu da bi nasu porodicu zastitilo od nezeljenih virusa koji su vladali .
Evo sada je vec mart mesec.Ove godine grip nije uhvatio nikoga od mojih ukucana.
Glavice crvenog i belog luka strpljivo cekaju prolece na polici pored kreveta u dnevnom boravku.

Blagodeti limuna



Лимун (citrus) je је чудотворан производ за убијање канцерогених ћелија. Снажнији је 10.000 (десет хиљада) пута од хемотерапије.

Зашто ми ово сазнајемо тек сада?

Зато што постоје лабораторије које су заинтересоване за производњу једне синтетичке верзије која ће им донети огромну зараду. Ви од сада можете да помогнете једном пријатељу обавештавајући га да је лимунов сок благотворан за спречавање те болести.
Његов укус је пријатан и не ствара оне страшне последице као хемотерапија.
 Ако имате могућности, засадите лимуново дрво на веранди или у башти.
Колико људи умире док се љубоморно чува ова тајна, да не би били погођени мултимилионери великих корпорација.
 Као што знате, стабло лимуна је ниско, не заузима много простора и познато је по својим разноликим плодовима.
Можете да узимате лимун на разне начине: можете да једете плод, да га цедите и правите разна пића и колаче
Приписују му се разна својства, али најповољнији ефекат има на цисте и туморе.
 Ова биљка је доказани лек против свих типова рака.
Сматра се такође да је он антимикробски агенс широког спектра против бактеријских инфекција и гљивица, да је ефикасан против интерних паразита и црва, да регулише веома високи крвни притисак и нервне поремећаје и делује антидепресивно.
Извор ове информације је фасцинантан: он потиче од једног од највећих произвођача лекова на свету, који тврди да после више од 20 година рада у лабораторији од 1970. год. је констатовано да лимун уништава малигне ћелије у дванаест врста рака, међу којима је рак дебелог црева, дојке, простате, плућа и панкреаса.
 Састојци ове биљке су показали да делују 10.000 (десет хиљада) пута боље од Адиамицина, хемотерапеутске дроге за успоравање раста канцерозних ћелија.
 Оно што је још изненађујуће је то што лимун уништава канцерогене ћелије, а не утиче на здраве ћелије.

четвртак, 3. март 2011.

Kajsija kao lek

Nutritijenti iz kajsije štite srce i oči, a biljna vlakna štite od teških bolesti poput raka...

Osim njihovog sjajnog ukusa i mirisa, kajsije su zdrave i bogate vitaminima. Kajsije su jedan od najbogatijih prirodnih izvora vitamina A, C, B kompleksa, kalijuma  i beta karotena, pa pomaže organizmu da se odbrani od bakterijskih infekcija, obnovi oštećena tkiva, a takođe učestvuje u razvoju jačih zuba i kostiju te poboljšava vid.

Kinezi koriste kajsije kao lek i kao voće dugovečnosti, a od cveta kajsije prave parfeme.

Nutritijenti iz kajsije štite srce i oči, a biljna vlakna štite od teških bolesti poput raka. 
Na zdravlje srca izuzetno povoljan efekt ima visok sadržaj beta-karotina i likopena koji štite LDL holesterol od oksidacije.

Vitamin A, koji je snažan antioksidans, štiti ćelije i tkiva od oštećenja koja prouzrokuju slobodni radikali, utiče i na bolji vid, jer slobodni radikali mogu oštetiti sočivo oka.

Degenerativan efekt slobodnih radikala ili oksidativni stres mogu voditi ka razvoju katarakte ili slabijem snabdevanju oka krvlju, što uzrokuje makularnu degeneraciju. Unosom vitamina A za 40 posto smanjuje se vjerovatnoća pojave katarakte.

Kajsije su i dobar izvor biljnih vlakana, koja povoljno utiču na digestivni trakt, pa su kajsije dobra prevencija protiv konstipacije ili pojave bolesti kao što je divertikoloza. Zahvaljujući celulozi i pektinima, služi kao blagi laksativ, a blago alkalnom reakcijom povoljno deluju na varenje ukoliko se jedu pre obroka.

Preporučljive su anemičnim osobama zbog visokog sadržaja gvoždja. Svež sok od kajsije koristi se kao lek protiv groznice i kožnih bolesti, rashlađuje i ubrzava eliminaciju otpadnih materija varenja. Povoljno deluje na kožu, pa bi ih trebalo jesti ukoliko patite od ekcema.

Napada ćelije raka

Kajsija je bogata i vitaminom B17- amigdalinom, koji pomaže u borbi protiv raka, jer uništava ćelije raka i pomaže u prevenciji njegove pojave. Amigdalin napada ćelije raka, tako što uništava enzim kancerogenih ćelija koji se razlikuje od istog enzima u normalnim ćelijama.

Vitamin B17 se korist kao glavna terapija obolelih od raka u klinikama širom svijeta, pored ostalih netoksičnih lekova i odgovarajućeg načina ishrane.

Jezgra sljiva i kajsija u borbi protiv kancera


Jezgra šljiva i kajsija u borbi protiv kancera

Jezgra iz koštica šljiva i kajsija mogu se efektno iskoristiti kao prirodni medikament u borbi protiv kancera. Najnoviji podaci navode, da se svake godine u svetu, otkriju novih, oko 3.000.000 bolesnika sa ovom opakom bolešću.
U jezgrima koštica kajsije i šljive nalazi se vitamin B17.Odnosno, najveća koncentracija B17 vitamina je u gorkim bademima, u jezgrima koštica jabuke, kajsije, nektarine, kruške, šljive, trešnje, limuna, kupina, malina, jagoda i drugih.
Način delovanja
U molekulu vitamina B17 nalaze se dve jedinice šećera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobađa samo na mestu gde se nalazi maligna celija. Malignoj ćeliji je šećer neophodan za rast i održavanje. Maligna ćelija je bogata enzimom betaglikozidazom u spoju sa cijanidom i benzadelhidom iz jezgra stvara vrlo otrovno jedinjenje hidrocijanid (HCN). Tako se ćelija raka truje i uništava.
Enzim betaglikozidazon se u ostalim, zdravim, ćelijama tela nalazi u izuzetno malim količinama, pa praktično ne dolazi do trovanja zdravih ćelija organizma.
Ukratko
Rak voli šećer, a cijanid u jezgru koštice (kajsije, sljive, jabuke i dr.) okružen je šećerom. Rak konzumira šećer i truje se cijanidom. Zato je jako važno da se ćelije raka navedu da koriste samo šećer sa cijanidom.
Unošenje svakog drugog šecera u organizam za vreme lečenja treba eliminisati.
Dnevna doza upotrebe
Na svakih 2,5 kg sopstvene težine po jedno jezgro.
Prvo, izmerite sopstvenu telesnu težinu, potom je podelite sa 2,5 dobićete dnevnu potrebu jezgara. U proseku to iznosi oko 30 jezgara dnevno.
Svako jezgro u ustima dobro je sažvakati i natopiti pljuvačkom i potom progutati.
Namena je, prvenstveno, obolelim od ove opake bolesti a potom prevencijom da do oboljenja ne dođe.
Kompanija PLEMIĆ-KOMERC iz Osečine otpočela je proizvodnju i prodaju jezgara u savremenom pakovanju. Kompanija je dobila potreban sertifikat kompetentne medicinske ustanove. U jednoj kutiji je 100 grama jezgara ili oko 400 kom. 
Zato ako znate nekoga kome je ovo potrebno i kome moze koristiti javite.
Nikad se nezna kome mozete pomoci.

Vucje sa planinom Kukavicom







Vučje sa planinom Kukavicom predstavlja najlepše turističko mesto na teritoriji opštine Leskovac.Ono je polazna stanica izletničkih i planinarskih ruta, čije su ciljne tačke kanjon Vučjanke i planinsko-turistički kompleks Kukavice.


Od Leskovca je udaljeno 17 km.












Od Vučja, kanjonom Vučjanske reke, počinje uspon asfaltnim putem koji vodi do samog vrha Kukavice (1441m).  
Kod hotela "Vlaina", koji je izgradjen na 7km od Vučja u pravcu planiskog
 vrha Vlaina, uradjeni su tereni za male sportove, sprave za igru i zabavu dece i tzv. staze zdravlja.






U sparnim letnjim danima Vučjanka je najposećenije izletište u širokoj okolini.Tada u dolini Vučjanke bude i po 10 000 kupača.







Јezero Barje, koje se nalazi u blizini Vučja, takodje predstavlja atraktivno mesto za izlet i odmor.



  

Priroda je stvarno predivna.                                                                                                  Ja dugi niz godina zivim u Leskovcu ali mi se doskoro  nije ukazala prilika da posetim Vucje i kanjon reke Vucjanke. Ali moj prvi odlazak je ostao sacuvan u mom srcu kao neverovatna slika prelepe prirode sa brzacima koji se presijavaju na suncu.  



Dobrodoslica

Sta reći.
Napolju je oblačno,hladno,zima se baš odužila.
A ja kao i uvek milion ideja rojim u svojoj glavi.Kreativnih,dobronamernih i isplativih.
Nesto ce vec ispasti od svega toga jer verovati u ono sto radite je ponekad sasvim dovoljno za srecu i uspeh.
Epa, ja verujem i zelim to i da podelim sa ljudima koji su vredni,radni i imaju viziju lepseg sveta u svojoj glavi.
Dobro mi dosli.